انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در هفتم اسفند ۱۳۷۷ برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی برگزار شد. این انتخابات، گامی مهم در مردمسالاری دینی و مشارکت مردمی در ایران بود. ایده تشکیل شوراها ریشه در آموزههای دینی و قانون اساسی داشت.
بسیاری از فرهنگ های اجتماعی دهه های گذشته در امروز ما جایگاهی ندارد. برخی از مولفه های زندگی سنتی با گسترش امکانات دیگر باقی نمانده است. یکی هم گرمابه های سنتی بود که نتایج مهمی برای زندگی اجتماعی ما داشت
اگر حیله حکیم مکشوف میشد باز هم دست بر نمیداشت و هیچ خود را نمیباخت و از رو نمیرفت بلکه از راه دیگری وارد می گشت تا با داروهای زیان بخش خود سایرین را هم بیچاره سازد.
دکتر تولوزان(1897-1820 م.)،در سال 1820 در دیگوگارسیا واقع در جزایر گاگز به دنیا آمد و بعدها در رشتهی پزشکی تحصیل کرد. وی،پیش از آمدن به ایران،با درجهی سرگردی و بـه عـنوان پزشک در ارتش فرانسه بود.
«سولیوان» معتقد بود ارتش ایران به جایی رسیده است که توان انجام هیچ کاری را ندارد. به اعتقاد سولیوان، کار شاه تمام بود و باید هرچه زودتر ایران را ترک میکرد. به اعتقاد او بختیار هم نمیتوانست دولت تشکیل دهد.
در فرهنگ لغت فارسی، کلمه بازی برابر با سرگرمی، مشغولیت، تفریح، لعب، کار و ورزش آمده است بازیهای بومی- سنتی به بازیهایی اطلاق میشوند که بـه یـک منطقه یا محله خاصی اختصاص داشته باشند.
بدون تردید دوران صدرات امیرکبیر در زمان سلطنت قاجاریه، به عنوان نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران محسوب می شود و اقدامات اصلاحی وی می توانست در روند نوسازی ایران در ابعاد مختلف تاثیر گذار باشد و این کشور را در مسیر ...
یکی از جراید مخالف جمهوری خواهی رضاخان و شخص سردار سپه، روزنامه فکاهی قرن بیستم به مدیریت میرزاده عشقی بود و عشقی با آنکه آزادیخواه و شخصا طرفدار رژیم جمهوری بود،با این وجـود بـا جمهوری مصنوعی و اجباری ...
کشور ایران از دیرباز به دلیل پیشرفت در علم پزشکی شهره عام و خاص بوده است. ولی تشکیل سازمانهای متولی امر پزشکی مربوط به دوران قاجاریه می باشد. به طوریکه در سالهای سلطنت ناصرالدین شاه تلاشهایی برای تشکیل سازمان پزشکی ...
توانایی و اتکای نهضت پیشه وری، طبقات زارعین بود. زیرا در نطق و بیان خود این طبقه را تشویق می داشتند که اصول مالکیت بر هم زده می شود و هر کس مالک زمین خواهد بود.
دکتر مصدق، پس از نطق در مسجدشاه و نمایشات پرحرارت دانشجویان، با عده ای از قبیل سیدمحمد صادق طباطبایی و متین دفتری و تهرانچی و امام جمعه تهران در دربار تحصن اختیار کرده بودند.
محمدرضا پهلوی علاقه زیادی به برگزاری انتخابات فرمایشی و تاسیس احزاب دستوری داشت تا بتواند ظاهری دمکراتیک از حکومت خودکامه و مستبد خود در نزد افکار عمومی و رسانه ها؛ به ویژه رسانه های غربی نشان دهد.